Evcil Hayvanlarda Fizik Tedavi Neden Ve Ne Zaman Gereklidir?

Kedi ve Köpeklerin ırka, yaşa bağlı ya da oluşan travmatik olaylara bağlı olarak sonradan şekillenen hareket sistemini etkileyen pek çok hastalığı vardır. Bu hastalıklar nörolojik, ortopedik olabildiği gibi kas ve tendo hasarlarına bağlı spesifik hastalıklarda da fizik tedavinin yüz güldürücü sonuçlarını almak mümkündür. Hastanızın mevcut probleminin tanısı kesin olarak belirlenmiş olmalıdır. Bazı hastalıklar medikal tedavi ve istirahat ile düzelme eğilimi gösterirken, bazı olgularda ise operasyon kaçınılmazdır. Tedavi protokolü her ne olursa olsun hareket sistemini etkileyen; hastada topallık, tek bacakta ya da birden fazla bacakta felç tablosu ile seyreden tüm hastalıklar fizik tedavi ile desteklenmelidir. Süreç hastalığa ve tedavilerin uygun zamanda başlamasına bağlı olarak değişim gösterecektir. Fizik Tedavi protokolleri hastalığa, hastalığın dönemine, yapıldıysa operasyonun çeşidine bağlı olarak uzman hekimce belirlenir. Hastalıkların patofizyolojileri farklıdır. Emineller Veteriner Muayenehanesinde hastalar Fizik Tedavi için başvuru yaptıklarında detaylı muayeneden geçerler. Bu muayenelerde yeni tetkikler gerektiğinde MR, BT bulguları ya da EMG bulguları ile rapor oluşturularak tedaviye uygun ise süreç başlatılır. Periferal sinirde ya da Omurilikte kalıcı hasar gelişmiş olgularda Fizik Tedavi uygun değilse hasta gereksiz yere tedaviye ALINMAZ. Yine ortopedik ameliyatlar sonrasında meydana gelebilecek olan komplikasyonları önlemek ya da şekillenen komplikasyonları hafifletmek için Fizik Tedavi UYGULANMAZ. Her zaman detaylı bir inceleme ve sonrasında gerekli ise Fizik Tedavi uygulamalarına başvurulur. Bu uygulamalar sırasında geçici ya da kalıcı ayak düzleştiriciler, eklem destekleyiciler, tekerlekli yürüteçler kullanılmaktadır. Her hastalığın ve hastanın durumu, öyküsü birbirinden farklıdır. Reçeteli ya da postoperatif tedavilerde geç kalınmadan Fizik Tedaviye başlamak başarı şansını yükseltecektir. Fizik Tedavi cihazlar bütünü değildir. Hastalıkları tanımak ve tedavisini yönetebilmek gereklidir. Dr. Gamze Karabağlı, 2009-2012 yılları arasında İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesi Cerrahi Anabilim Dalı’nda kedi ve köpekten oluşan toplam 72 hastada Fizik Tedavi uygulamaları yapan akademik ve eğitimli bilimsel verilere sahip ilk Veteriner Hekim olma özelliğine sahiptir. 2013-2021 yılları arasında kedi ve köpeklerde ortopedi ve nörolojik hastalıklar konusunda donanımlı tecrübeye sahiptir.
Evcil Hayvanlarda Fizik Tedavi Neden Ve Ne Zaman Gereklidir?
Evcil Hayvanlarda Fizik Tedavi Neden Ve Ne Zaman Gereklidir?
Evcil Hayvanlarda Fizik Tedavi Neden Ve Ne Zaman Gereklidir?
Evcil Hayvanlarda Fizik Tedavi Neden Ve Ne Zaman Gereklidir?
Evcil Hayvanlarda Fizik Tedavi Neden Ve Ne Zaman Gereklidir?
SOSYAL MEDYA
EMİNELLER VETERİNER KLİNİĞİ Veteriner Cerrahi - Fizik Tedavi Üniversite Mahallesi Firüzköy Bulvarı Firuze Konakları 3S 22/3O Avcılar / İstanbul Gsm: 0533 450 27 15 Gsm: 0533 450 27 51 E-posta: [email protected] Web: www.eminellerveteriner.com
Bu site Neta Website altyapısı ile hazırlanmıştır.
Daha iyi hizmet sunabilmek için web sitemizde çerezler kullanılmaktadır. Web sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş sayılırsınız.
Bizi Arayın